Huiswerkgroep

 In Geen Categorie

Waarom is het nodig dat kinderen hulp krijgen bij hun huiswerk?

Op de meeste scholen is er genoeg aandacht voor huiswerk maken. De kinderen krijgen te horen wat ze moeten maken en ook meestal wel hoe ze dit kunnen doen.

Toch blijkt er een groot aantal kinderen niet in staat te zijn om thuis hun huiswerk naar behoren te maken. Hierbij kunnen vele factoren een rol spelen. Zowel factoren binnen het kind als buiten het kind.

Tijden het intake-gesprek probeer ik, samen met ouders en kind, helder te krijgen wat er nou precies moeilijk gaat. Dit valt niet mee, vaak kunnen zowel het kind als de ouders niet goed benoemen wat er mis gaat. Een onderdeel van de huiswerkbegeleiding in mijn huiswerk groep is dan ook dat ik de kinderen goed observeer en probeer duidelijk te krijgen wat er nu precies mis gaat. Daarnaast stel ik ook veel vragen (ja soms worden ze een beetje gek van me). Vragen die het voor mij en hun zelf helder moeten krijgen wat er nu precies in hun hoofd om gaat.

Ik zou willen dat ik helderziende was…..ok niet altijd….maar met betrekking tot dit zou ik dat wel willen. Hoe denkt iemand…welke stap zet hij. Allemaal zaken die bepalen hoe je leert.

Wist je dat er vele manieren zijn om te leren. Dat het voor iedereen anders kan zijn welke weg het meest succesvol is. Vaak is het een kwestie van de leerstijl helder krijgen. Er zijn verschillende testjes die daarbij handig kunnen zijn:

www.123test.nl/leerstijl/

www.123test.nl/meervoudige-intelligentie/

Inzicht krijgen in je eigen leerstijl is dus iets wat we in de huiswerkgroep doen. Daarnaast bied ik mijn leerlingen ook verschillende strategieën aan om zich stof eigen te maken.

Plannen is iets wat voor jongeren nog lastig is. En er blijkt een wereld van verschil te zitten in een mooie planning maken en ook daadwerkelijk uitvoeren. Vooral het inschatten hoe lang je over iets doet is erg lastig. Daarom zet ik tools in om ook dat onder de knie te krijgen.

De huiswerkgroep is zeker aan te bevelen als je met meerder vakken moeite hebt of erg veel tijd thuis met je huiswerkbezig bent of juist nauwelijks en dit dus in de resultaten zichtbaar is.

Voor meer informatie neem gerust contact op:

Tel: 0650271973 of info@reachup.nl